Sikkerhetsseminar, mai 2012

Med mål om å få ned antall hendelser og ulykker i tilknytning til mikroflyging inviterte flytryggingsleder, av- og påtroppende operativ leder til sikkerhetsseminar.
Over 10 mikroflygere møtte og diskusjonene gikk åpnet rundt temaer for å bedre flysikkerheten.

Avtroppende operativ leder, Andreas R. Hansen gikk igjennom hendelsesrapporter for 2011 og oppsummerte fjorårets hendelser.

Statestikken viser tydelig at antall registrerte hendelser har økt fra 2010 til 2011, og viser dermed samme trend som de siste 4 årene. Fokus på hendelsesregistrering har trolig fungert siden man i samme tidsperiode ikke har hatt særlig endring i antall produserte flytimer.

Antall ulykker har gått ned, tiltross for antall registrerte hendelser. Mikro-året 2011 hadde heller ingen ulykker med fatalt utfall.

Vi ser at de fleste registrerte hendelser i 2011 skjedde under landing. Dernest var vedlikehold, motor/teknisk områder hvor hendelser ble registrert.

Stikkord fra statistikk og diskusjonene:

Trend i landingsproblemer: Lav hastighet med ustabil vind, feilbedømming av høyde, utsteiling i for stor høyde, for lav hastighet på kort finale hard landng etter kraftig samt liten erfaring med landing i sidevind.

Et viktig punkt: at man ikke er redd for å notere eventuelle feil, mistanker i boka. Dette er for å kunne finne en helhetsdiagnose.

Vi vil publisere powerpointer fra dette seminaret, slik at den enkelte kan sette seg inn fjorårets statistikker. 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s